Mobile  |   Back to my City Page  |   Sign In / Register   |   report profile   |   Bookmark and Share   


Contest Resources

Social Network
Ana's Contacts

view Ana's all contacts

  Home  
 
  Business Listings  
 
  Classified Ads  
 
  Photos  
 
  Videos  
 
  Contacts  
Ana Badita

 

   Sunt Ana-Cristina Bădița, atestată de Colegiul Psihologilor din România (cod personal 10098) ca psiholog clinician și psihoterapeut de formare cognitiv-comportamentală. 
Un domeniu de interes pentru mine este și psihoterapia existențială, pe care o practic atunci când intervin dilemele specifice. 

   Am absolvit Facultatea de Psihologie din cadrul Universității ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și apoi, tot acolo, Masterul de Psihologie clinică, Consiliere psihologică și Psihoterapie. Lucrarea de disertație se numește ”Dezvoltarea post-traumatică după suicid: o analiză fenomenologică interpretativă pe un caz românesc”. 

  Am lucrat în principal cu persoane cu diverse probleme de anxietate, clinice (tulburare obsesiv-compulsivă, anxietate generalizată, tulburare de adaptare, fobie socială, fobie specifică - de păsări) sau subclinice (dificultăți de a vorbi în public, procrastinare, incapacitate cronică de a spune ”NU” sau de a-și cere drepturile, suprasolicitare la serviciu), dar și cu persoane cu depresie. Alte aspecte care m-au interesat au fost cele relaționale (spre exemplu, am avut pacienți cu dependență emoțională și gelozie exagerată) sau care țin de managementul timpului (prioritizarea activităților și programarea recompenselor în cazul unei studente care se pregătea pentru examene). 
  Un alt domeniu care mă preocupă sunt tulburările de personalitate (de tip borderline sau evitant, dar și histrionic-narcisistic), doliul și suicidul. 

  Îmi place să lucrez cu persoane cu probleme existențiale, care nu știu încotro să se îndrepte, care și-au pierdut direcția sau scopul și se lasă duse de val. Fiecare dintre noi am trecut prin astfel de pase meditative (inclusiv psihologii), în care ne-am întrebat dacă aceasta este viața pe care ne-o dorim. Trebuie să ne reamintim constant că AVEM POSIBILITATEA DE A ALEGE, că suntem liberi și profund responsabili de ceea ce facem cu viața noastră.